CarSpace.BG

Зарежда се

Търговски център в Китай откри паркинг за жени

публикувано на януари 04, 2010 14:59, видяна 3587 пъти

Местата на него са с близо метър по-широки от обичайното.

Обзаведоха със специален паркинг за дами търговския център в китайския град Шицзячжуанг (Shijiazhuang).
Местата на него са по-широки с близо метър от обикновените. Освен това са поставени специални знаци, които помагат на автомобилистките да паркират без риск да закачат съседна кола. До паркинга ще имат достъп само жени, без да се уточнява дали те ще бъдат допускани на обикновения.

  През август миналата година подобно улеснение за дамите бе осигурено и в столицата на Южна Корея, където бяха открити близо 5000 места за паркиране, специално обозначени в розово.  

 Преди осем години във Великобритания бе проведено специално изследване на тема паркиране, като резултатите сочеха, че жените се справят по-добре от мъжете. Повече от 96% от дамите се стремят да паркират автомобила си в строго определения за това участък, без да нарушават ограничаващата бяла линия. Оказа се, че едва 85% от мъжете проявяват подобно старание. При това едва 2% от жените оставят автомобила си така, че да пречи на останалите. В едно отношение обаче мъжете водят безспорно – бързината, с която се справят с тази задача. На тях тя им отнема едва три секунди срещу пет за дамите. Силният пол води и в маневрирането – представителите му за посоченото време успяват да извършат средно 2,3 маневри, докато жените – едва 2,1.

Прочети цялата новина от: Автомобилна Информационна Агенция - Speed Press

05 яну 2010 10:41 / от eagle

 Като им направят и отделни ленти на платното ще си оправят и движението yes.gifyes.gifyes.gif.

http://carspace.bg/

®Всички права запазени

Дизайн и изработка MoskSolutions.com